duminică, 23 octombrie 2011

O NOUA EXPEDITIE YR2WFF REZERVATIA PARANG - YOFF - 373

          La intalnirea din luna septembrie de la Buzias am avut ocazia sa fim invitati de prietenii nostri de la Clubul SILVER FOX din Deva si cei din Valea Jiului la intalnirea radioamatoriceasca care are loc in fiecare an, in cel de-al doilea sfarsit de saptamana din luna octombrie din Muntii Parang. In urma discutiilor cu trupa de la YO2KJW am decis sa onoram aceasta invitatie si cu aceasta ocazie sa activam si locatia respectiva YOFF – 373, urmand sa merg eu (YO2CJX), Ovidiu(YO2LEH)  si Mihai(YO2-028/cs) care ne va transporta cu masina sa. Afland din discutiile de pe repetorul  R1X de intentia noastra si avand un loc disponibil in masina  n-i  s-a alaturat  de la Lugoj si Claudiu (YO2CDX).
            Asa ca in ziua de 05.10.2011 am inceput  pregatirile, am alimentat cu benzina necesara masina lui Mihai, si-a luat si Rovineta pentru drum, am facut cumparaturile necesare pentru “alimentarea noastra”(HI!) si am pregatit la mine la garaj echipamentele necesare pentru lucru, respectiv:
-         transceiverele TS 140S si TS 50;
-         husa cu accesoriile antenei baston de 5m pentru benzile de sus;
-         husa cu antenele de 2x20m si 2x10m pentru benzile joase;
-         nelipsitul meu transmitator automat;
-         castile si manipulatorul;
-         cabluri de interconectare si alte mici accesorii necesare,
urmand ca YO2CDX-Claudiu sa aduca sursa de alimentare ALINCO in comutatie si MFJ-ul necesar pentru adaptarea antenelor.
          Conform intelegerii stabilite de comun accord in 06.10.2011 ne intalnim la ora 06.00 in fata blocului fiecare cu lucrurile sale, pe care le imbarcam in masina, ne deplasam la garaj unde imbarcam restul materialelor si la ora 06.45 incepem deplasarea pe itinerariul stabilit : Caransebes – Otelu Rosu – Hateg – Petrosani – Telescaun Parang.
            La ora 08:30 dupa o deplasare fara probleme ajungem la Petrosani unde oprim la o cafea si ne informam despre situatia telescaunului despre care stiam ca este in revizie si s-ar putea sa avem surprize cu urcatul, ceea ce s-a adeverit cand am ajuns la telescaun.   Avand in vedere si acest impediment si ca vremea era favorabila am convenit  sa mergem cu masina si am reusit sa urcam pana la Statia Salvamont la 300 m de obiectivul nostru  Statia radioreleu Parang. De aici Ovidiu si Claudiu au plecat pe jos cu o parte din bagaje, urmand ca Ovidiu sa se intoarca sa ne ajute sa ducem si restul de bagaje. In discutia avuta cu un domn de la Statia de Salvamont privind parcarea masini in siguranta acesta a binevoit sa ne ajute cu masina salvamontului, asa ca i-am ajuns din urma pe cei doi. Dupa cazarea de rigoare am trecut la montarea antenelor si a echipamentelor si in jurul orei 13.00 totul era pregatit. Dar in ziua respectiva se lucra si la reteaua de curent asa ca reteaua  venea in rate de cate o ora HI!. La ora 15.00 am dat startul la traficul FF cu pauze de cate o ora, asa ca pana la binemeritata odihna am realizat vreo 500 de QSO-uri, bineinteles ca in acest timp restul grupului sa intalnit cu cei care au venit de vineri la intalnirea din Parang. Sambata dimineata dupa un mic dejun fugitiv am inceput din nou traficul cu o pauza de pranz ,pauza in care m-am intalnit la un pahar de vorba cu prietenii care au venit sa participe la intalnirea propriu zisa si participarea la masa festiva de seara, efectuind aproximativ 450 de QSO-uri. Dupa odihna binemeritata, duminica dimineata m-am trezit si direct in trafic pentru ca programasem sa coboram cu scaunul de la ora 15.00, dar cum socotelile nu se potrivesc, coechipierii m-au convins sa plecam luni de dimineata asa ca am continuat pana seara mai lejer si am mai realizat vreo 350 de QSO-uri, in total sau realizat 1307 QSO-uri. Bineinteles ca am urcat vineri pe o vreme frumoasa, dar sambata a nins cam 10 cm de zapada si vremea sa racit, astfel ca luni dimineata antenele aveau chiciura pe ele si coaxialele se facusera beton ceea ce a facut mai greoaie stangerea lor. Cu toate acestea la ora 10.00 totul a fost strans si am cobarat la telescaun care nu mergea si bineinteles si am coborit cu totii pe picioare pana la masina. Dupa curatarea de zapada si verificarea prealabila am imbarcat materialele in masina si am coborat pana in Petrosani unde s-a baut cafeaua de rigoare si apoi drumul spre casa, unde am ajuns pe la ora 14.30, la garaj am debarcat materialele, noi am mers acasa  iar pe Claudiu l-a recuperat un prieten de-al sau de la Lugoj.
         Cu toate situatiile neprevazute si modul cum sa desfasurat expeditia suntem bucurosi ca am reusit sa mai activam o noua rezervatie YO.
         Acestea fiind zise eu sper sa reusim sa mai activam o noua rezervatie din Banatul Montan pana da zapada(HI!).
        73 si 44 de la YO2CJX   - GIL

O NOUA EXPEDITIE YR2WFF Rezervatia Muntii Tarcu (Muntele Mic) YOFF-311

        Dupa cum am convenit cu echipa de la YO2KJW, in perioada de la 01 la 03 iulie, am planificat o noua etapa a actiunii de promovare a ariilor naturale din zona noastra, respectiv din YO FF -311, Rezervatia Muntii Tarcu, respectiv  Muntele Mic care face parte din Masivul Tarcu.
        Asa ca in 30 iunie am trecut la pregatirea logistica a expeditiei  si  adunarea echipamentelor la mine la garaj.
        Asadar in ziua de vineri 1 iulie la ora 08.00 are loc intalnirea pentru imbarcarea  echipamentelor la mine la garaj in masina lui Mihai YO2 – 128/CS, impreuna cu Ovidiu YO2LEH, dupa care plecam la drum spre Muntele Mic. Dupa o halta scurta la Nelu – YO2LZE la Zervesti si imbarcarea in masina acestuia a altor materiale necesare, urmeaza deplasarea lenta in coloana  pe drumul spre Muntele Mic, drum la care au inceput ceva lucrari de intretinere pe diferite portiuni, mai ales ca pe valea Raului Sebes se  construiesc cateva microcentrale electrice, si ploaia care diminua vizibilitatea si bineinteles inaintarea. Odata ajunsi la Cabana Militara Sebes incepem montarea echipamentelor in holul de la intrare, si antenele de portabil pregatite de acasa respectiv antena baston de 5 m pentru benzile superioare, pe care am montat si inverted-V-ul pentru 80m, sloperul pentru 40m urmand al prinde de la un etaj superior catre un stalp din imprejurimi. Asa ca incepand cu ora 09.00 UTC am inceput traficul, mai intai am inceput in SSB 7 Mhz apoi in celelalte benzi mai mult in CW pentru ca atmosfera era foarte incarcata si QRN-ul puternic, a inceput o vreme “bacoviana” parca am fi fost in noiembrie nu in iulie, pana la ora 21. 30 UTC cand am luat o binemeritata pauza pana dimineata la ora 06.00. Dupa masa insa Nelu si Ovidiu au trebuit sa coboare avind diferite probleme personale si de job. Sambata pe 2 iulie, la ora 6 m-am trezit cu Mihai, am luat un mic dejun dupa care se  “trage” tare in benzi in special dupa pranz cand s-a deschis propagarea si in benzile superioare pana in jurul orei 18 locala. Dupa ora 18 a inceput sa se strice vremea si din cauza furtunii si a QRN-ului fantastic nu am putut sa mai lucrez asa ca fac QRT pana a doua zi.
     Duminica dimineata se ivesc zorile cu o vreme superba asa ca Nelu si cu Ovidiu revin sa ne recupereze HI!, mai facem cateva legaturi de duminica pana pe la 10.30UTC, dupa care stangem tot bagajul si il punem in masini. Servim ceva de pranz, dupa care urcam pana la Crucea de pe MUNTELE MIC unde mai facem cateva poze si coboram spre casa, bineinteles cu halta de rigoare la Nelu care ne cinsteste cu o licoare buna si pe la ora 18.00, debarcam echipamentele la garaj si go la o odihna binemeritata.
    
                                A consemnat pentru d-voastra: YO2CJX-Gil